Prírodné. Autentické. Ekologické.


Organická kozmetika je plná prirodzenej rastlinnej sily, vegánska, šetrná k pokožke aj k životnému prostrediu a neskutočne krásne vonia. Máme tisícky dôvodov, prečo by sme všetci mali prejsť na kozmetiku, ktorá má certifikované organické zloženie.

Sme si čím ďalej tým viac vedomí vplyvu, ktorý má naše nakupovanie na životné prostredie (a tým pádom aj na náš život). A výrobky osobnej hygieny nie sú žiadnou výnimkou. V skutočnosti je to ešte dôležitejšie, aby sme si kupovali krémy, čistiace produkty, oleje a pod., ktoré sú prírodné, udržateľné a organické, pretože prichádzajú do priameho kontaktu s našou pokožkou. Prírodné ingrediencie, ako je ovocie, kvety a bylinky, majú neskutočne krásnu vôňu a sú šetrné k pokožke i našej planéte, a tak sú ešte viac neodolateľné. Je na čase, aby sme sa prebudili a začali sa viac starať o svoju krásu i ekosystém!

 

Certifikát udržateľnosti

Mnoho produktov, ktoré sa dnes na trhu ponúkajú, sú propagované ako prírodné alebo organické, aby prilákali zákazníkov, ktorí sa čím ďalej tým viac zaujímajú o vplyv na životné prostredie a o to, aké ingrediencie si nanášajú na svoju pokožku. Ako si ale môžeme byť istí, že toaletné a kozmetické produkty, ktoré si kupujeme a používame, sú naozaj čisté a etické? Dôkaz spočíva v certifikáte.

Hľadajte certifikát COSMOS Natural a COSMOS Organic. Certifikát COSMOS Natural získavajú produkty, ktoré zodpovedajú štandardom pre kozmetiku prírodného pôvodu, geneticky nemodifikovanú a prísne stráženú na účely zabezpečenia hygieny, rozložiteľnosti a striktných limitov na prípadný obsah toxínov. Certifikát COSMOS Organic ide ešte o krok ďalej a vyžaduje, aby produkty obsahovali určité percento organických ingrediencií.

Tieto certifikačné orgány sú tiež dôkladne kontrolované buď medzinárodnou službou pre organickú akreditáciu (International Organic Accreditation Service) alebo štátom uznanými organizáciami.

Fanúšikovia N.A.E. tak môžu mať istotu, že ich produkty sú o krok napred. Všetky produkty tejto značky pre starostlivosť o pleť a telo obsahujú 97-99% prírodných ingrediencií a sú prírodné, vegánske a organické, čím si vyslúžili vzácne označenie ECOCERT® - COSMOS ORGANIC.

 

Prirodzená krása

V duchu filozofie La Bella Vita Taliani už po celé stáročia využívajú dary prírody. Ich znalosť byliniek, kvetov, ovocia a zeleniny sa odovzdáva z generácie na generáciu a stala sa súčasťou talianskeho tradičného záhradníctva, gastronómie a produktov, vďaka ktorým vyzeráme krásne a cítime sa skvele.

 

Sila rastlín

Krémy, mlieka, gély a oleje obsahujú ingrediencie, ktoré vychádzajú z prírodných rastlín a majú ich účinky. V každom produktu N.A.E. sú zmiešané dve ingrediencie inšpirované Talianskom, čo znamená, že si môžete vychutnať dvojnásobné výhody s posilnenou účinnosťou. Niektoré organické ingrediencie dodávajú hydratáciu, iné sú zas prirodzene upokojujúce. Okrem toho mnoho z nich má nádhernú uvoľňujúcu či povzbudzujúcu vôňu. Sila rastlinného sveta nepozná hraníc- všetko, čo je dobré pre pokožku, možno vypestovať v talianskych záhradách! Dáva zmysel využívať všetky tieto prirodzené vlastnosti v produktoch, ktoré sú príjemné, krásne voňajú a neničia životné prostredie.

 

Transparentné označenie

Ako sa teda môžeme vedome priblížiť k používaniu prírodných, organických, vegánskych a udržateľných kozmetických produktov?

  1.       Skontrolujte etiketu výrobku- ak je na nej logo certifikácia ECOCERT® COSMOS ORGANIC, potom si môžete byť istí, že bol výrobok dôkladne skontrolovaný, že vyhovuje požadovaným štandardom.
  2.       Značky, ktoré sa snažia vyrábať svoje produkty z čo možno najviac prírodných ingrediencií, ako je N.A.E., uvádzajú na svojich fľašiach a tubách konkrétne percentá, napríklad: 97% zložiek prírodného pôvodu.
  3.      Pozrite sa do zoznamu ingrediencií- ak výrobok obsahuje organické ingrediencie, je to u nich priamo uvedené, alebo je u nich hviezdička, ktorá vedie k poznámke pod čiarou uvádzajúce, že tieto konkrétne ingrediencie sú organické.
  4.       Značky a výrobky môžu získať označenie "vegánsky výrobok" len ak nepoužívajú živočíšne deriváty a netestujú na živých tvoroch. Výrobky, ktoré obsahujú živočíšne deriváty, to musia jasne uviesť. Buďte teda šetrní k našej krásnej faune a hľadajte výrobky, označené ako vegánske.
  5.      A nezabúdajte na obal! Zistite si, či vaša obľúbená značka berie udržateľnosť vážne. Tuby značky N.A.E. sú napríklad vyrobené z cukrovej trstiny- 100% rastlinného a obnoviteľného materiálu. Naše fľaše na farebná tekuté mydlá na ruky sú zasa vyrábané zo 100% recyklovaného PET plastu.

 

Produkty N.A.E. Naturale Antica Erboristeria pre starostlivosť o pleť i telo sú skvelým príkladom naozaj čistej krásy. Rozmaznávajte sa a pomôžte nám chrániť našu planétu!