Sila rastlín: traja superhrdinovia zo sveta rastlín, ktoré si vaše telo zamiluje


Dodajte svojej pokožke, vlasom a telu živiny vďaka sile rastlinných výťažkov a organických rastlinných ingrediencií obsiahnutých v produktoch N.A.E.

Aj keď sú niektoré tradične spájané skôr s varením, ako napríklad tymián alebo olivový olej, s vašou pleťou dokážu urobiť hotové zázraky.

Tieto dary prírody, vypestované a pobozkané stredomorským slniečkom, sú dôvodom, prečo zo seba talianske ženy vyžarujú klasickú, nadčasovú krásu. A pohárik červeného vína občas tiež neuškodí.

Minimálne 97% ingrediencií v produktoch N.A.E. je prírodného pôvodu a všetky výrobky značky N.A.E. majú certifikované organické zloženie. S týmito rastlinami ste sa pravdepodobne už stretli v kuchyni. Teraz sa môžete dozvedieť, prečo N.A.E. tieto organické ingrediencie používa vo svojich produktoch.

1. Tymián a rozmarín

Tymián a rozmarín nie sú vhodné len do obľúbených talianskych pokrmov. Obe tieto bylinky majú dlhú históriu v prírodnej medicíne aj kozmetike. Už starovekí Rimania ich používali napríklad na podporu trávenia.

Aromatický tymián je známy pre svoje čistiace vlastnosti a je účinný v boji proti baktériám spôsobujúcim zápach. Rimania to vedeli, a používali ho na osvieženie vzduchu v miestnostiach. Tymián tiež symbolizuje odvahu. V stredovekej Európe dávali ženy rytierom dary, ktoré obsahovali vetvičku tymiánu na dodanie odvahy.

Tymián aj rozmarín sú známe pre svoju sviežu vôňu, a sú obsiahnuté v produktoch produktového radu Freschezza. Osviežujúci sprchový gél povzbudí vaše telo a jemne vyčistí vašu pokožku. Vyjdete zo sprchy a budete mať pocit, že ste sa práve prešli jednou z talianskych organických bylinkových záhrad.

V kozmetických produktoch tymián prirodzene reguluje tvorbu kožného mazu, ale je tiež bohatý na esenciálne oleje, ktoré zabraňujú pokožke vo vysychaniu. Je preto skvelou ingredienciou do produktov pre tých, ktorých trápi mastná pleť.

Rozmarín je známy tým, že čistí pleť. Táto bylinka bola pre Rimanov posvätná, a dnes vám môže pomôcť tónovať a povzbudiť unavenú pleť. Čo sa týka ďalších využití, Rimania z rozmarínu vytvárali bylinné tonikum, najskôr na podporu trávenia.

Tip na výrobu úžasnej domácej talianskej masky na vlasy s rozmarínom a olivovým olejom.

1.      V hrnci zmiešajte pol šálky sušeného rozmarínu a pol šálky talianskeho olivového oleja, a 5 minút zohrievajte na strednom plameni. Dajte si pozor, aby sa ingrediencie nevarili.

2.      Vypnite horák a nechajte zmes 20 minút odstáť, aby olej z rozmarínu nasiakol čo najviac prospešných zložiek.

3.      Potom zo zmesi rozmarín zceďte a samotný olivový olej si naneste na suché vlasy. Vlasy v maske zabaľte do sprchovacej čiapky a nechajte 20 minút pôsobiť.

4.      Nakoniec si vlasy umyte šampónom, nechajte uschnúť na vzduchu a vychutnajte si svoju novú hladkú a hebkú hrivu.

Podobné výrobky z radu Freschezza

Tento osviežujúci rad obsahuje sprchovací gél, tuhé telové mydlo a dezodorant.

2. Ruže

Čerstvé ružové a biele ruže rastúce v talianskej záhrade

Ruže sú obľúbené predovšetkým pre svoju krásu a vôňu. Už po celé stáročia nielenže skrášľujú obydlia a obohacujú básne svojou symbolikou lásky a romantiky, ale tiež sa používajú v tradičnej medicíne pre svoju schopnosť podporovať trávenie, a pre svoje uvoľňujúce a povzbudzujúce účinky.

N.A.E. používa vodu z organickej ruže damašskej vo svojom čistiacom rade Purezza pre jej tónovací a upokojujúci účinok. Ružová voda môže pomôcť upokojiť podráždenú pokožku, hojiť jazvy a popáleniny, zlepšiť vašu náladu a uľaviť od bolesti hlavy. Ružová voda je ďaleko šetrnejšia ako koncentrovaný ružový esenciálny olej, a hoci niektoré vody tento olej obsahujú, je vodou zriedený, takže je menej intenzívny.

Šetrné receptúry produktov N.A.E. vašu pokožku zanechajú hebkú a s jemnou vôňou ruží. Nechajte sa produktami Purezza preniesť do luxusných talianskych ružových záhrad v Ríme a Florencii!

A ruža nie je skvelá len pre vašu pleť, dokáže tiež zázračne podporiť váš imunitný systém, znížiť stres a zlepšiť trávenie. Vyskúšajte náš domáci ružový čaj a pozorujte, ako na vás zapôsobí.

Jednoduchý domáci čaj z čerstvých ružových lístkov

1.      Opláchnite 1,5 šálky čerstvo natrhaných ružových okvetných lístkov vlažnou vodou, aby ste z nich odstránili všetku špinu. Pozor: používajte len ruže z domácej záhradky, aby ste sa vyhli pesticídom. Inak môžete tiež nahradiť čerstvé ružové lístky sušenými.

2.      Do malého hrnca dajte ružové lístky a 3 šálky vody. Nechajte na strednom plameni variť asi 5 minút, kým sa lístky neodfarbia. Občas premiešajte, aby sa všetky látky z lístkov mohli uvoľniť do vody.

3.      Vypnite horák a nalejte do šálok. Môžete osladiť medom alebo si čaj vychutnať nesladený.

Podobné výrobky:

Produkty na čistenie pleti Purezza