Ovocné ingrediencie, ktoré sú pre vás prospešné

 
Starajte sa o svoju pleť s týmito organickými ovocnými ingredienciami

Ovocie nie je len sladká, chutná a výživná pochúťka, ale je tiež veľmi prospešné pre vaše zdravie a predovšetkým pre vašu pokožku.

Po celé stáročia sa ovocie pestovalo pre najrôznejšie využitie, a nie len na jedenie alebo ako liek. Všetky časti ovocia, od semienok cez dužinu až po šupku, sa dajú využiť najrôznejšími spôsobmi, ktoré samozrejme zahŕňajú aj estetiku.

A tak nie je prekvapujúce, že elegantné Talianky využívajú miestne ovocie nielen v kuchyni. Citróny sa napríklad nepoužívajú len na osvieženie talianskeho jedla. Talianske ženy používajú citrónovú šťavu v kombinácii so stredomorským slniečkom k zosvetleniu svojich vlasov.

Všetky produkty N.A.E. majú certifikované organické zloženie a takmer 100% všetkých ich ingrediencií je prírodného pôvodu. Sme teda dokonalým príkladom toho, ako možno premeniť ovocie na výživný poklad pre vašu pokožku!

1. Kvet pomarančovníka

Hoci sa kvet pomarančovníka často používa ako ingrediencia do parfumov, N.A.E. ho používa ako hlavnú ingredienciu vo svojom rade produktov bez vône. Kvet pomarančovníka má liečivé vlastnosti, ktoré sú pre citlivú pokožku zásadné. Okrem toho tiež pokožku sťahuje, pôsobí protizápalovo, zabíja baktérie a je to skvelý antioxidant. Využitia kvetu pomarančovníka sú nespočetné!

Taliani sú tiež veľmi kreatívni a nekonečnú zásobu pomarančových kvetov využívajú mnohými spôsobmi.
Keď sa kvety zozbierajú, často sa z nich vyrábajú esenciálne oleje a voda. Talianky si občas rozprašujú vodu z pomarančových kvetov na obliečky alebo do vlasov, alebo ju používajú ako jemný parfum. Kto by nechcel mať túto krásnu, sviežu vôňu okolo seba po celý deň?

Rad výrobkov Delicatezza bol špeciálne vyrobený na upokojenie citlivej pokožky a vašu pleť zavinie do hebučkého závoja. Rovnako ako ruža je aj kvet pomarančovníka známy pre svoje upokojujúce účinky.

Podobné výrobky: Tento rad jemných produktov zahŕňa sprchový gél, telový balzam a dezodorant.

2. Figa

Figovník je už dlho súčasťou tradičného talianskeho života. Možno vám babička hovorila, že mať na záhradke figovník, ktorý plodí ovocie, prinesie celej rodine šťastie!
Sladká a zmyselná vôňa fíg nám pripomína neskoré leto, zmenu ročných období a cucidati- taliansku figovú pochúťku.

Tiež je to ale veľmi príjemný prostriedok pre hydratáciu pokožky.

Figa je staroveké stredomorské ovocie. V kozmetike sa používa pre svoje protizápalové a hydratačné účinky a tiež ako ochrana pokožky pred voľnými radikálmi. Okrem toho, že sú figy obsiahnuté v mnohých našich produktoch, ďalší spôsob, ako ich môžete využiť (okrem toho, že si na nich pochutnáte), je použiť ich v ich najčistejšej forme: urobiť z nich skrášľujúcu kašu! Vyskúšajte tento jednoduchý a trochu lepivý trik na hydratáciu a zjemnenie vašej pokožky!

Tip na jednoduchú domácu figovú pleťovú masku

1.      Rozmixujte 3 čerstvé figy v mixéri na jemnú pastu.

2.       Naneste si pastu na tvár a nechajte zaschnúť 15-20 minút.

3.      Pleť si opláchnite, šetrne vysušte a sledujte rozdiel!

Pretože figy majú vysoký obsah vlákniny a minerálov, môže vám táto maska pomôcť vyčistiť pleť a zlepšiť akné aj pružnosť pokožky.

Podobné výrobky: starostlivosť o telo Idratazione