5 tajomstiev krásy talianskych žien, ktoré fungujú


Aké je tajomstvo nadčasovej krásy? V tomto článku nájdete všetko, pri čom Talianky ako Sophia Loren, Monica Bellucci, Anna Magnani alebo Virna Lisi dokázali, že to vážne funguje. Jedna vec je istá- taliansky životný štýl týmto herečkám rozhodne pristane.

Talianske ženy si odovzdávajú svoje rituály z generácie na generáciu. A výsledok? Klasická krása, ktorá im lichotí v každom veku.

Krásna a prirodzená žena, talianska krása

Prinášame vám niekoľko tipov, ktoré sme v sa naučili v Taliansku:

1. Farebná strava

Výživná a zdravá talianska strava

Hovorí sa, že pleť je oknom do vášho zažívania, a že zdravé zažívanie sa prejavuje čistou pleťou.

Taliani veria, že je prospešné jesť rôznorodé jedlo, skutočné jedlo z kvalitných surovín, ktoré sú pokiaľ možno čerstvé a lokálne. Výsledkom je strava bohatá na prospešné vitamíny, minerály a antioxidanty, ktorá podporuje husté vlasy a bezchybnú pleť.

Olympijská krasokorčuliarka Carolina Kostner v rozhovore pre Elle Italia uviedla: "Jem všetko vyvážene. A veľa počúvam svoje telo. "

Stredomorská strava je pestrofarebná. Začnite teda myslieť ako Taliani a jedzte farby dúhy: olivový olej, cukety, baklažány, paradajky, červené pomaranče, broskyne a pistácie... máte naozaj veľa možností. A nie je treba si odopierať cestoviny, zmrzlinu, víno alebo tiramisu- proste len jedzte všetko s mierou. Sofia Loren kedysi povedala: "za všetko, čo vidíte, vďačím špagetám."

2. Zdravá dávka slniečka

Slnko, priatelia a zábava

Taliani milujú slnko. V auguste, kedy je v Taliansku hlavná sezóna, sa Taliani vydávajú na svoje krásne pláže, aby mohli odpočívať na slnku.

U väčšiny vecí v živote je dôležitá zdravá miera. A keď sa jedná o načerpanie vitamínu D, Taliani dobre vedia, kedy sa presunúť do tieňa. Aby ste mali pokožku žiarivú ako z pláže, nechoďte do solária a radšej bežte von. Namažte sa dôkladne opaľovacím krémom a chráňte si oči módnymi slnečnými okuliarmi. A vonku stačí byť len chvíľu a už ste opálení ako na dovolenke.

3. Menej je viac

Taliansky make-up je jednoduchý a bezúdržbový. Krása totiž nie je len o tom, aby ste vyzerali dobre, ale tiež aby ste sa dobre cítili.

Monica Bellucci prezradila svoj každodenný minimalistický rituál: vyčistí si pleť, nanesie na ňu ľahký krém, použije riasenku a lesk na pery. Vlasy si umýva dvakrát týždenne a na končeky si nanáša olivový olej.

Ako potvrdila modelka Mitzi Peirone kozmetickému blogu Byrdie, talianske ženy používajú len jemný makeup, ale zato značková vôňa a rúž sú pre nich absolútne nevyhnutné. A potom dodala: "ženy v mojej rodine vždy zdôrazňovali pravidlo: nechaj svoje obočie na pokoji".

Kvalitná hydratácia a 10-15 minút pred zrkadlom je všetko, čo potrebujete, aby ste dosiahli prirodzeného vzhľadu.

4. Čas na uvoľnenie od stresu

Bezstarostným životom bella vita predchádzate vráskam, čo je tiež dôvod, prečo talianske ženy žiaria v každom veku.

Či už je to pohár Sangiovese po práci alebo hodinová pauza na obed, urobte si čas na spomalenie a odpočinok. To je pravé tajomstvo pomalého starnutia.

5. La bella figura    

Nikdy nás neprestane udivovať, že aj s tak vynikajúcim jedlom ako je focaccia, mozzarella a cestoviny si talianske ženy dokážu udržať skvelú figúru.

Tajomstvo spočíva v dôležitosti tradície la bella figúra, ktorá by sa dala doslova preložiť ako "krásna figúra". Táto tradícia spočíva v tom, že si dáte obzvlášť záležať na svojom vystupovaní a správanie. Aby ste sa udržali vo forme, robte to ako Taliani: často robte ľahkú fyzickú aktivitu, ako je chodenie po schodoch, príjemná prechádzka po jedle alebo jednoducho chôdze všeobecne.

La bella figúra ale znamená viac, než len starostlivosť o fyzický vzhľad. Je to celá filozofia a spočíva v tom, že venujete pozornosť detailom, na ktorých záleží. Napríklad keď si pridáte k svojmu outfitu výrazný šatku, pravidelne staráte o svoje nechty alebo položíte na stôl kyticu kvetov. La bella figúra spočíva tiež v tom, že urobíte dobrý dojem na ostatných tým, že sa k nim správate láskavo a štedro a že sa cítite dobre vo svojej vlastnej koži.

Trendy sú pominuteľné, ale la bella figura tu bude stále