Prírodné talianske parfumy


Všimli ste si niekedy, že Taliansko nádherne vonia? Táto krajina totiž svoju dlhoročnú parfumérsku tradíciu doviedla k dokonalosti vďaka svojej úžasnej vegetácii a jedinečnej krajine.

Zastavte sa v akomkoľvek talianskom mestečku, zatvorte oči a nadýchnite sa. Ucítite kávu, vanilku, citrusové kvety a plody, figy a borovice- unikátne, nadčasové a vynikajúce spojenie. Stredomorie neponúka len bohaté umenie a kultúru, ale aj svetoznámu kuchyňu a originálnu tradíciu parfumérstva. A Taliansko je v skutočnosti miesto, kde európske parfumérstvo vzniklo.

Na konci stredoveku privážali benátski kupci cenné korenie, vonné oleje a exotické živice zo svojich dlhých ciest do Ázie, na Blízky aj Ďaleký východ a do severnej Afriky. A práve vtedy začali miestni remeselní majstri vytvárať svoje "sladké vody", vymýšľať nové produkčné techniky na zmiešanie jednotlivých ingrediencií, a otvárať si parfumérie v mestách. Benátskej parfumy a kozmetika sa stali veľmi žiadaným tovarom na európskych kráľovských dvoroch. Pôvodnú kolínsku napríklad vytvoril na konci sedemnásteho storočia taliansky výrobca parfumov Giampaolo Feminism, keď sa práve zdržiaval v meste. Zmiešal talianske esenciálne oleje, napríklad citrónový, pomarančový, neroli alebo rozmarínový olej do nadčasovej vône akú poznáme dnes.

Vrodený zmysel pre krásu, eleganciu a dokonalosť

Rovnaké esenciálne oleje, ktoré Feminism použil do svojej kolínskej, tvoria ešte dnes súčasť mnohých najobľúbenejších klasických parfumov sveta. Ich úžasné vône, ktoré sa dnes v Európe miešajú, stavajú na dlhoročnej tradícii čerpania inšpirácie a ingrediencií z bohatej prírody. Inovatívne talianske produkty novej generácie výrobcov parfumov dnes pretvárajú dynamiku európskeho parfumérstva a vyžarujú rovnakého objaviteľského a inovátorského ducha, ktorý Taliansko preslávil v období renesancie.

Talianske ženy majú vrodený zmysel pre krásu, eleganciu a dokonalosť, ale aj uvoľnený prístup k  životu, čo ovplyvňuje ich úžasný zmysel pre módu aj ich prístup k vareniu a osobnú starostlivosť. Spisovateľka a novinárka Adria J. Cimino napísala: "Vo svete vôní nie je dôvod pre výrečnosť. Menej je viac. "Nadčasovosť a tradície, jednoduchosť a prírodné ingrediencie- talianske ženy si cenia najviac toho, po čom sa cítia dobre, aby si mohli užívať svoj sladký život, dolce vita!

Vône, ktoré utvárajú Taliansko

Prvá vôňa, ktorá sa objaví v mysli, keď sa povie Taliansko, je rozhodne vôňa citrusov a ich najrôznejších druhov. Kvet pomarančovníka, ktorého vôňa presakuje vzduchom na Talianskej Riviére, sa nepoužíva len do dezertov ako je pandolce a cassata, ale tiež sa destiluje do vody z kvetu pomarančovníka alebo sa z neho robí vzácny esenciálny olej neroli (nájdete ho napríklad v našom tekutom mydle na ruky Delicatezza). Citróny z oblasti okolo mesta Amalfi sú plné živín a vitamínu C. Ich kôru možno pridať do tradičných pokrmov, alebo sa používajú v produktoch pre starostlivosť o pleť na zjemnenie a vyčistenie pokožky. Alebo sladké mandarínky, ktoré hrajú úžasnými farbami a lákajú svojou citrusovou vôňou a sviežou, kyslou chuťou.

Citrusové oleje sa už po celé stáročia v talianskych parfumoch miešajú s voňavým rozmarínom a tymiánom. V renesančných Benátkach sa parfumovalo takmer všetko- od košele a rukavíc po topánky a pančuchy. Vody v mestách bol nedostatok a väčšina ľudí radšej používala parfumy, než aby sa umývala. Dnes je svieža a uvoľňujúca vôňa týchto bylín stále základom mnohých talianskych kozmetických produktov. V produktoch N.A.E. ucítite bohatú taliansku prírodu.

Zatvorte oči a ponorte sa do nádherných vôní. Vychutnajte si prirodzenú vôňu ovocia a byliniek presiaknutých slnkom a morom (zistite viac o hydratačnom dezodorante Idratazione od N.A.E.). Minimálne 97% všetkých výrobkov N.A.E. je prírodného pôvodu a navyše žiadne produkty N.A.E. neobsahujú syntetické vône. Naopak ucítite iba prírodné talianske ingrediencie a prenesiete sa do miestnej bohatej a rozmanitej krajiny.